چهار راه پاسداران، خیابان دولت، پلاک ۶۹


دکل‌های ICB یا خود‌ایستا که مخفف‌intermediate compact ballast است، به دکل‌های سه پایه با فونداسیون پیش ساخته گفته می‌شود. شرکت کاوشکام آسیا با استفاده از متخصصین مجرب و علم روز دنیا ترمیم و تقویت انواع دکل‌های مخابراتی را با نهایت دقت و کیفیت انجام می‌دهد. از جمله این اصلاحات دکل‌های ICB در جنوب است که به علت رطوبت بالا و نمک موجود در خاک همواره دچار فرسایش و آسیب مخصوصاً به فونداسیون و انکر‌ها می‌شوند که شرکت کاوشکام در یکی از فعالیت‌های خود پروژه تقویت دکل‌های ICB جنوب کشور را بر عهده داشته است. همچنین شرکت کاوش کام فعالیت گسترده‌ای در اصلاح و تقویت دکل‌های کل کشور داشته و نسبت به شرایط مختلف جغرافیایی آن‌ها را بهبود بخشیده است.

تقویت دکل‌های ICB جنوب کشور

دکل‌های ICB به شکل پایه‌های لوله‌ای شکل و ساختار داخلی آن متشکل از میلگرد‌های تو پر است. نوع اتصال این سازه‌ها از نوع فلنچی است و میلگرد‌ها به وسیله جوشکاری به پایه‌های لوله‌ای شکل دکل‌های مخابراتی خود ایتسا متصل می‌شوند.

پیش ساخته بودن دکل‌های ICB و نصب آسان‌تر آن باعث شده به علت هزینه اجرایی کمتر جزء محبوب‌ترین و پر کاربردترین دکل‌های مخابراتی کشور باشد. هزینه انتقال و حمل و نقل دکل‌ها به علت پیش ساخته بودن، وزن و حجم بالا کمی بیشتر از سایر سازه هاست اما سرعت نصب و عدم نیاز به نیروی انسانی زیاد در پروژه باعث می‌شود دکل ICB برای پروژه‌های مخابراتی بسیار به صرفه و مطمئن باشد. این دکل‌ها قابلیت نصب تا ۴۲ متر را دارند و پایه‌های آن‌ها قابلیت نصب ماکروویو و ایکس پل را دارا هستند.

انواع دکل‌های ICB کدامند؟

دکل‌های ICB پیش ساخته: سازه‌های فلزی پیش ساخته که در قطعات شش متری با پروفیل استوانه‌ای توپر فولادی تهیه شده و بوسیله ماشین آلات سنگین مانند جرثقیل روی فونداسیون نصب می‌شوند. معمولاً حداکثر ابعاد مقیاس تحتی آن ۲ متر و مقیاس فوقانی آن‌ها یک متر است.

دکل‌های Lattice: سازه‌های بهم بافته فلزی هستند که مانند سایر انواع لاتیس در محل به هم بافته و نصب می‌گردند. این دکل‌ها از پیش طراحی و سبک‌سازی شده‌اند و روی فونداسیون پیش ساخته اجرا می‌شوند. از مزایای دکل ICB لاتیس این است که سرعت نصب آن بسیار بالا است و نیاز به اجرای فونداسیون در محل و فنس کشی گشترده نیست. به علت سرعت عملیاتی بالا دکل‌های لاتیس محبوبیت بالایی بین شرکت‌های مخابراتی دارند.

انواع دکل‌های ICB کدامند؟

معمولاً فونداسیون دکل‌های ICB در ۴ لایه ۳۰ سانتی انجام می‌شود. در جنوب کشور به علت نمک زیاد خاک و رطوبت بالا فونداسیون و ساختار دکل‌ها می‌تواند به مرور آسیب ببیند، در شرایط دیگر آب و هوایی نیز در شمال کشور به علت بارندگی زیاد یا طوفان خیز بودن و زلزله خیز بودن جغرافیای مختلف این مقاوم‌سازی و اصلاح انجام می‌پذیرد. شرکت کاوشکام با بیش از ۲۰ سال تجربه در امر تولید، ساخت، اجرا و مقاوم‌سازی و نگهداری سازه‌های فلزی مسئولیت ارتقا و مقاوم‌سازی دکل‌های ICB جنوب را با بهترین کیفیت ممکن بر عهده داشته است. عدم ارتقا و مقاوم‌سازی به موقع دکل‌های مخابراتی می‌تواند باعث سقوط سازه یا آسیب به کل سازه شود که هزینه جانی و مالی بسیاری را به شرکت‌های مخابراتی تحمیل می‌کند. همچنین امروزه به علت اهمیت بالای سرویس دهی و رقابت روز افزون در کیفیت سرویس دهی به متشرکتین، اختلال در دکل‌های مخابراتی باعث می‌شود سرویس دهی دچار مشکل شود و هزینه و میزان آسیب به شرکت مخابراتی بسیار گزاف خواهد بود. نگهداری، تأمین، مقاوم‌سازی و تعمیر مداوم این دکل‌ها بسیار اهمیت دارد.

عدم ارتقا و مقاوم‌سازی به موقع دکل‌های مخابراتی می‌تواند باعث سقوط سازه یا آسیب به کل سازه شود که هزینه جانی و مالی بسیاری را به شرکت‌های مخابراتی تحمیل می‌کند. همچنین امروزه به علت اهمیت بالای سرویس دهی و رقابت روز افزون در کیفیت سرویس دهی به متشرکتین، اختلال در دکل‌های مخابراتی باعث می‌شود سرویس دهی دچار مشکل شود و هزینه و میزان آسیب به شرکت مخابراتی بسیار گزاف خواهد بود. نگهداری، تأمین، مقاوم‌سازی و تعمیر مداوم این دکل‌ها بسیار اهمیت دارد.

دکل‌های ICB معمولاً پایه‌های بدون درز یا مانسیمان تشکیل شده‌اند. رایج‌ترین نوع دکل‌های ICB دکل سه پایه خود‌ایستا است. میلگرد‌ها در این دکل‌ها به صورت خرپایی بین دکل‌ها متصل می‌شوند. شرکت کاوشکام آسیا در ترمیم و ارتقاع دکل‌های جنوب کشور از گالوانیزه گرم برای عایق کاری گرم سازه‌های خود‌ایستا استفاده کرده است تا در برابر رطوبت بالای خلیج فارس و زنگ زدگی و فرسودگی مقاوم باشند.

جدا از انواع جوشکاری شده، دکل‌های خود‌ایستایی که توسط کاوشکام طراحی می‌شوند از پیچ و مهره از پیش طراحی شده و دقیق نیز بحره می‌برند که از مزایای آن می‌توان به مقاومت بیشتر در برابر زلزله و حوادث و قابلیت محاسباتی دقیق‌تر اشاره کرد. این نوع پیچ‌های مقاوم معمولاً از نوع گرید ۸ و ۸ دهم هستند.

سخن آخر، چرا کاوشکام آسیا یکی از بهترین شرکت‌های نصب سازه مخابراتی است؟

شرکت کاوشکام از سال ۱۳۸۵ تا به امروز انواع سازه‌های فلزی مخابراتی، ساختمانی، راه‌سازی و صنعتی را طراحی، تولید، نصب و نگهداری کرده است. کلیه پروژه‌هایی که کاوشکام در آن سهیم بوده امروزه یکی از موفق‌ترین، مقاوم‌ترین و ایمن‌ترین پروژه‌های سازه فلزی کشورند. باعث افتخار شرکت کاوشکام است که این شرکت در سال‌های متوالی جزء برگزیدگان کار آفرینی و صنعت بوده است.

در مناطق مختلف کشور عزیزمان ایران به علت تنوع آب و هوایی بررسی نوع آب و خاک، شرایط محیطی، زلزله خیز بودن منطقه، میزان باد و سرعت باد و همچنین مقاومت خاک بسیار مهم است. کلیه سازه‌های فلزی شرکت کاوشکام با دقت و سرعت بالا مناسب با شرایط محیطی و کاربری طراحی، تولید و نصب می‌گردند. یکی دیگر از وظایف مهم کاوشکام ترمیم و ارتقاع سازه‌های فلزی مخصوصاً مخابراتی است.

بررسی و ارتقاع سازه‌های فلزی به اندازه نصب و راه‌اندازی پروژه اهمیت دارند. انواع سازه‌های فلزی در طول زمان به علت عوامل محیطی مختلف ممکن است فرسوده، تضعیف یا آسیب دیده باشند. مهندسان کاوشکام با بررسی دقیق اتصالات، فونداسیون، نگهدارنده‌ها، محاسبات مهندسی و کاربری این دکل‌ها مناسب‌ترین، به صرفه‌ترین و سریع‌ترین روش ارتقاع، ایمن‌سازی و تعمیر سازه‌های مخابراتی را پیشنهاد خواهند داد.