معرفی اسکلت فلزی و انواع آن
اسکلت فلزی یکی از پرکاربردترین سازهها در ساختمانیسازی معاصر است. دلایل بسیاری برای فواید استفاده از اسکلت فلزی میتوان اشاره کرد اما یکی از مهمترین دلایل استفاده از اسکلت فلزی قابلت طراحی و تحمل فشار و وزن سازه است. معمولاً امروزه برای ساختن برجها و آسمان خراشهای مطرح نیز از اسکلت فلزی و سازه فلزی استفاده میکنند. از قدیمیترین انواع سازههای فلزی و معروفترین آنها میتوان به برج خلیفه، برج ایفل و دیگر سازههای معروف جهان اشاره کرد. شرکت کاوشکام آسیا از سال ۱۳۸۵ در پروژههای عمرانی و ساختمانسازی بسیار فعالیت داشته که چه به صورت پیش ساخته، چه نصب در محل با کیفیتترین، دقیقترین و مقاومترین سازههای ساختمانی را به مشتریان خود عرضه داشته است.
اسکت فلزی شامل تیرهای افقی و ستونهایهای عمودی است که به دو صورت جوش و اتصال پیچ و مهره ساخته میشود. معمولاً اتصالات پیچ و مهره در سازههای بلند مرتبه و وزن بالا کاربری بهتری دارند زیرا قابلیت طراحی و محاسبه این سازهها امکان افزایش مقاومت و ایمنی را به مهندسان و طراحان میدهد. امروزه برای ساخت برجهای تجاری، صنعتی، سولهها، کارخانهها، برجهای مخابراتی، مدارس و دانشگاهها، پاساژها و بازارها، ساختمانهای مسکونی بلند مرتبه و مجتمعها معمولاً از اسکلت فلزی استفاده میکنند. با وجود هزینه نسبتاً بیشتر در قیاس با سازههای قدیمی و بتنی، اسکلت فلزی مقاومت پروژههای عمرانی در برابر زلزله و عوامل محیطی را چندین برابر میکند و انتخابی امن و مطئن برای ساخت و ساز است. همچنین در پروژههای بلند مرتبه در حد زیادی باعث صرفهجویی در زمان میشود که اگر نسبت هزینه زمان اجرای پروژه را در نظر بگیرید، انتخاب سازه فلزی جدا از امنیت و طراحی دقیق، حتی به صرفهتر نیز به حساب میآید.
تاریخچه و ساختار اسکلت فلزی
اسکلت فلزی به علت هزینه بالای فولاد و آهن در قرنهای گذشته استقبال کمتری داشت، اما پس از جنگ جهانی دوم و کشف معادن گسترده آهن و همچنین اختراع ماشین آلات صنعتی و حمل و نقل، مورد استقبال فراوان قرار گرفت. پس از جنگ جهانی ذوب و اتصال اسکلتهای فلزی از حالت دستی و زمان بر سابق خارج شد و ماشینهای صنعتی با دقت بسیار و مقیاس دقیق اسکلتهای فلزی و فولادی را تولید کردند. همچنین ماشینهای ساختمانسازی، جرثقیلها و ماشینهای سنگین حمل و نقل باعث شدند به سرعت طراحان و معماران از اسکلت فلزی در سازههای بلند و آسمان خراشها استفاده کنند. با پیشرفت محاسبات و علم مهندسی اما این سازهها روز به روز ارتقاع یافتند و قابلیت سازههای پیش ساخته به این پروژهها اضافه شد که انقلابی وسیع در هزینه، زمان و نیروی انسانی بود.
روشهای طراحی اسکلت فلزی را میتوان به تنش مجاز، حالت حدی و طرح پلاستیک تقسیمبندی کرد. هر کدام از این طراحیها به مقیاس سازه و ساختمان، فونداسیون و محل احداث پروژه، وزن سازه و ارتفاع، کاربری سازه و میزان هزینه پروژه بستگی دارد. شرکت کاوشکام با بهرهگیری از به روزترین تکنولوژیهای دنیا و ماشینهای صنعتی استاندارد بهترین روش طراحی را با در نظر گرفتن نیاز و کاربری استفاده میکند و با مواد اولیه با کیفیت و آلیاژهای دقیق اسکلتهای فلزی مقاومت، ایمن و به صرفهای را به بازار عرضه مینماید. کیفیت مواد اولیه هر اسکلت فلزی یا سازه فلزی را میتوان بر اساس، تغییر شکل در اثر بارگذاری و ایجاد تنش یکنواخت، وجود خاصیت الاستیک و پلاستیک، شکلپذیری، خاصیت چکش خواری و قابلیت کاربری ورقهای، خاصیت خمشپذیری، خاصیت چقرمگی، خاصیت سختی استاتیکی و دینامیکی، مقاومت نسبی بالا، ضریب ارتجاعی بالا، جوشپذیری و همگن بودن تشخیص داد. از دیگر افتخارات شرکت کاوشکام در تولید اسکلت فلزی ساختمانی و عمرانی این است که مواد اولیه، فولاد و فلزات استفاده شده در هر سازه مورد بررسی نسبت به تمامی موارد اشاره شده قرار میگیرد. دقت و سختگیری در بازرسی و آزمودن مواد اولیه باعث شده سازههای اسکلت فلزی و دیگر سازههای شرکت کاوشکام یکی از امنترین و با کیفیتترین سازههای کل کشور باشد و در سالهای فعالیت خود بارها به عناوین مختلف مورد تقدیر قرار گیرد.
جمعبندی فواید اسکلت فلزی و کاربری آن
در کل میتوان مهمترین عامل استفاده از اسکلت فلزی در سازهها را مقاومت بالای آن در برابر زلزله و عوامل محیطی و همچنین قابلیت طراحی و اتصال آن دانست. در پروژههای عمرانی بزرگ که ددلاین و محدوده زمانی مشخصی برای اتمام پروژه دارند از جمله برگزاری رویدادها، این سازهها مخصوصاً سازههای از پیش آماده باعث صرفهجویی در زمان شده و پیشرفت پروژه را بسیار تسریع بخشیدهاند. شرکت کاوشکام آسیا با مواد اولیه با کیفیت، کادر و متخصصین مجرب با کیفیتترین و ایمنترین سازههای فلزی را برای پروژههای عمرانی و ساختمانی تولید کرده و همین امر باعث شده شریک موتمد بسیاری از شرکتهای عمرانی بزرگ کشور در امر ساختمانسازی و اجرای پروژههای عمرانی باشد.