چهار راه پاسداران، خیابان دولت، پلاک ۶۹
طول عمر اسکلت فلزی به عواملی مانند مقاومت مصالح، نوع مواد اولیه، نوع اتصال، مهندسی سازه، محل نصب و شرایط محیطی، نوع عایق کاری و کیفیت تولید بستگی دارد. ولی میتوان گفت اسکلتهای فلزی کاوشکام یکی از مصالح ساختمانی است که طولانیترین طول عمر را دارد. دلیل طول عمر اسکلت فلزی این است که این سازه مقاومت بالایی در برابر وزن و فشار دارد و همچنین عواملی که بتواند به این سازه آسیب بزند انگشت شمار است. بزرگترین دشمن اسکلت فلزی را رطوبت تلقی میکنند.
رطوبت یا بارندگی به علت وجود در اکسیژن در آب باعث زنگ زدگی اسکلت فلزی میشود که کاوشکام توانسته با گالوانیزه کردن و عایق کاری با آخرین علم روز دنیا توسط متخصصین مسلط و با تجربه طول عمر اسکلت فلزی را به حداکثر میزان خود برساند. این اسکلتهای فلزی حتی در برابر زلزله تا ریشترهای بالا نیز مقاومند و عملاً کمتر مشکل طبیعی یا فنی میتواند باعث آسیب به اسکلت فلزی شود.
اثبات طول عمر بالای اسکلت فلزی کار سختی نیست. به سطح شهر نگاه کنید قدیمیترین ساختمانهای تهران و شهرهای دیگری ساختمانهای اسکلت فلزی هستند. برای اثبات طول عمر اسکلت فلزی شاید همین امر کافی باشد مخصوصاً در شهرهایی که دچار زلزله شدهاند هنوز این سازهها پابرجا هستند. کاوشکام با داشتن بهترین مواد اولیه ممکن، با طراحی و تولید استاندارد در سطح جهانی طول عمر بالای اسکلت فلزی شما را تضمین میکند. عمر متوسط هر اسکلت فلزی را به طور میانگین در منابع مختلف ۱۵۰ سال تخمین میزنند که عمر فنی آن است.
نکتهای که بسیار اهمیت دارد این است که با روشهای زیادی میتوان طول عمر این سازهها را افزایش داد که از آن جمله میتوان به استفاده از ژاکتهای بتنی، فولادی، دیوار برشی، بادبندها، روش اف آر پی و روشهای مقاومت در برابر پیش تنیدگی اشاره کرد. در حالی عمر متوسط اسکلت فلزی ۱۵۰ سال است که عمر متوسط انسان معاصر به طور میانگین چیزی حدود ۷۰ الی ۸۰ سال تلقی میشود. این یعنی استفاده از اسکلت فلزی کاوشکام به طور قطع با استانداردهای ممکن یک عمر میتواند به سلامتی، آرامش و شادی یک ساختمان و سازه امن برای شما باشد.
عوامل مختلفی برای طول عمر اسکلت فلزی نام میبرند که همانطور که اشاره شد شاید بارندگی و رطوبت را بتوان دشمن اصلی سازهها تلقی کرد. به طور کلی مهندسان و متخصصان کاوشکام با بیش از پانزده سال سابقه و با سرعت و دقت بالا تقریباً تمامی مشکلات ممکن یک سازه را میشناسند و با علم روز و آخرین تکنولوژیهای روز نهایت بازدهی را نسبت به این عوامل ایجاد میکنند. برای اشاره به عوامل کاهش طول عمر اسکلت فلزی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
دشمن اصلی اسکلت فلزی شاید در گذشته تنها رطوبت و بارانهای طبیعی بود اما امروزه باران اسیدی اثر مخرب چند برابر دارد. جدا از اینکه عوامل قبلی مانند اکسیژن و زنگ زدگی به سازه آسیب میرساند در بارانهای اسیدی، اسدیته باران باعث از بین رفتن عایقهای و حل کردن رنگ کاری روی اسکلت میشود که در نتیجه رطوبت با خیال راحت میتواند با اسکلت برخورد کرده و بسیار طول عمر اسکلت را کاهی میدهد. متخصصان کاوشکام با علم بر این موضوع و شرایط محیطی شهرهای بزرگ معمولاً از عایقهایی استفاده میکنند که مقاومت بیشتری در برابر اسیدیته بارانهای اسیدی دارد. آلودگیهای شهری و گازهای گلخانهای عامل اصلی تشکیل بارانهای اسیدی هستند و این عامل در عایق کاری باید حتماً مورد توجه قرار گیرد تا طول عمر سازههای فلزی افزایش پیدا کنند.
با گرمایش زمین یکی از عواملی که میتواند طول عمر اسکلت فلزی را کاهش دهد اختلاف شدید دما بین شب و روز است. انبساط و انقباض ممتد میتواند باعث تاب خوردگی اسکلت شود ولی این مسأله نیز با طراحی و پیشبینی مشکل خاصی برای سازه ایجاد نمیکند. در مناظق کویری که اختلاف دمای شب و روز بسیار زیاد است این مشکل نمود بیشتری دارد. اشاره به گرمایش زمین به این خاطر است که سالانه دمای زمین چندین درجه گرمتر میشود و این اختلاف دمای شب و روز را نیز افزایش میدهد.
گرمای شدید باعث انبساط سازه میشود و خنک شدن ناگهانی هوا با انقباض سازه ممکن است باعث ایجاد تاب در اتصالات یا خود سازه شود. معمولاً جنس اتصالات، فاصله اتصالات و پیشبینی وضعیت دمایی منطقه میتواند تا حد زیادی از این اتفاق جلوگیری کند. در شهرهایی که اختلاف دمای شب و روز بیشتر است فاصله اتصالات هرچقدر کمتر باشد احتمالاً تاب خوردگی سازه کمتر است ضمن اینکه مهندسان کاوشکام از روشهای مختلفی برای جلوگیری از تاب خوردگی اسکلت فلزی استفاده میکنند.
یکی از مشکلات رایج اسکلتهای فلزی به علت وجود رنگ و عایق کاری آتش سوزی و نشر آن است. شاید این معدود مشکلات ممکن و معایبی که به طول عمر سازه آسیب میزنند در برابر مزایای اسکلت فلزی تأثیر چندانی نداشته باشند اما به طور کلی شناخت این عوامل باعث شده کاوشکام یکی از ایمنترین سازههای کشور را با استاندارد جهانی تولید کند. آتش سوزی جدا از اینکه به سویله عایقهای سازه میتواند انتشار پیدا کند به طور کلی با از بین بردن عایق و ترکیب اکسیژن اگر هم آسیب جدی به سازه نتواند بزند دوباره احتمال زنگ زدگی سازه را به شدت افزایش میدهد.
برای جلوگیری از آتش سوزی و انتشار آن نیز مهندسان کاوشکام از عایقهایی استفاده میکنند که حداقل اشتعال زایی را داشته باشند. همچنین در نظر گرفتن فاصله سازه از محیطهای حساس و حرارت بالا که احتمال آتش سوزی بیشتری دارند یکی از راههای جلوگیری از آسیب به سازه است. معمولاً جدا از این موارد در صورت وقوع حادثه یا رسیدن آسیب به سازه بهسازی و مرمت این اسکلتهای فلزی یا مقاومسازی مجدد آن میتواند شرایط را برای طول عمر بیشتر تغییر دهد. البته این تنها در سازههایی ممکن است که مهندسان دسترسی به سازه دارند و برای اسکلتهای فلزی کمی سختتر، پیچیدهتر و پرهزینهتر است.
اولین و مهمترین دلیل که برای طول عمر بالای اسکلتهای فلزی کاوشکام میتوان نام برد شناخت آسیبها و تحقیق و پژوهش مداوم برای رفع آنها با حداکثر امکان است. متخصصان کاوشکام به طور روزانه با تحقیق و پژوهش روی آخرین فناوریهای مهندسی سازه فلزی روز دنیا و ارتقاع ماشین آلات و تکنیکهای خود کیفیت تولید و استاندارد خود را نیز ارتقا میدهند. به روز بودن و تسلط به علم روز دنیا یکی از ویژگیهای بارز تیم فنی کاوشکام است.
ضمن اینکه ماشین آلات تولیدی کاوشکام طی این سالها مکرراً به روز شدهاند و امروزه خط تولید سازههای آهنی کاوشکام یکی از به روزترین خطوط تولید صنعتی کشور در امر سازههای فلزی است. جدا از دقت و به روز بودن، مواد اولیه استاندارد و مقاومت بالای مواد اولیه استفاده شده در سازههای فلزی کاوشکام نیز باعث میشود طول عمر این سازهها چند برابر شود.
یکی از تأثیرگذارترین عوامل دیگر مهندسی و طراحی دقیق سازههای فلزی است. طول عمر سازه با مهندسی، دقت در اتصالات و اجرای هر پروژه نسبت مستقیم دارد. همیشه لزوماً عوامل طبیعی در کاهش و تخریب سازه فلزی نقش ندارند بلکه عدم دقت و رعایت استاندارد در تولید یا نصب میتواند حتی از عوامل طبیعی نیز مخربتر باشد. زیرا تمام مشکلاتی که اشاره شد با علم روز دنیا به حداقل کاهش یافتهاند اما عدم مهندسی، محاسبات و دقت در تولید میتوند باعث تخریب سازه یا آسیب به آن در اثر بار و فشار یا اتصال نا مناسب در مدت کوتاه شود.