چهار راه پاسداران، خیابان دولت، پلاک ۶۹

اسکلت فلزی در ساختمان‌سازی معاصر پر کاربردترین نوع اسکلت ساختمانی است. وزن مناسب، مقاومت بالا، ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی، طول عمر بیشتر و طراحی دقیق‌تر از جمله عواملی است که برای پروژه‌های بزرگ عمرانی معماران ساختمان اسکلت فلزی را ترجیح می‌دهند. برای انتخاب بهترین سقف برای اسکلت فلزی گزینه‌های زیادی می‌توان نام برد اما مهم‌ترین مسأله در انتخاب سازه سقف وزن و نوع آن است. سقف انتخاب شده باید به لحاظ نیرو، جنس سازه، قدرت‌ایستایی و دوام با اسکلت فلزی متناسب باشد. از جمله سقف‌های مناسب اسکلت فلزی می‌توان به سقف کرومیت، سقف کامپوزیت و سقف عرشه فولادی اشاره کرد.

بهترین سقف برای اسکلت فلزی چیست؟

در انتخاب سقف اسکلت فلزی چند عامل دیگر مهم است که مهندسان و طراحان کاوشکام با دقت و حساسیت زیاد آن‌ها را بررسی می‌کنند. وزن وارده به سقف، ارتفاع هر طبقه، نوع اتصال اسکلت فلزی، تعداد طبقه ساختمان‌ها و همچنین فونداسیون و شرایط محیطی در انتخاب سقف تأثیر دارند. برای نمونه برای سقف‌هایی که ارتفاع بیشتری دارند شما نباید از سقف کامپوزیت استفاده کنید. متخصصین کاوشکام از طراحی تا اجرا همگام با مشترکین و شرکت‌های همکار به بررسی و ایمنی سنجی سازه‌ها می‌پردازند. از تولید مواد اولیه با کیفیت، بازرسی و آزمایش مدام تا نصب درست و ایمن همگی جزء وظایف مهم کاوشکام در پروژه‌های ساختمانی است.

انواع سقف اسکلت فلزی کدام است؟

دیگر عوامل مهم انتخاب بهترین نوع سقف اسکلت فلزی عبارتند از: بار سقف، مقدار مقاومت جانبی، ضخامت مورد نظر برای سقف، مقاومت در برابر حریق، میزان انتصال صدا، وزن متریال سقف و سازه، نمای سقف، طریقه کف‌سازی، موقعیت سقف، روش نصب سیستم‌های کاربردی و تأسیساتی، کاربری و بودجه ساختمان. پس از اینکه هر کدام از این عوامل با موارد اشاره شده در بالا توسط مهندسان طراح بررسی شد می‌توانند از بین سه سقف کرومیت، کامپوزیت و تیرچه بلوک یا عرشه فولادی یکی را انتخاب کنند.

انواع سقف اسکلت فلزی کدام است؟

سقف‌های کرومیت جزء متداول‌ترین سقف‌های استفاده شده در اسکلت‌های فلزی هستند. در قسمت زیرین سقف از یک تسمه و در بطن آن از یک میلگرد خم استفاده می‌شود. از پلی استایرن و بلوک سیمانی به عنوان قالب ثابت و کامپوزیت به عنوان قالب موقت برای پر کردن فضا‌های خالی کرومیت استفاده می‌شود. فاصله بین تیرچه‌ها با در نظر گرفتن مدل غالب ۷۰ تا ۱۰۰ سانتی‌متر است.

روی سقف را معمولاً ۴ تا ۱۰ سانتی‌متر بتن پوشش می‌دهد که معمولاً با ساختار فلزی هستند که با تیرچه بلوک‌های معمولی متفاوت است. به علت اینکه برای این نوع سقف از سازه فولادی استفاده می‌شود برابر زمین لرزه و فشار‌های وارده به ساختمان مقاومت بسیار بالایی دارند. همچنین برای ساختمان‌های بلند که وزن زیادی دارند امکان مقاومت وزن بیشتری را می‌دهند. از انواع سقف کرومیت می‌توان به کرمیت پلیمری، کرمیت با سقف تیرچه و کرومیت کامپوزیت اشاره کرد. از مزایای سقف کرومیت می‌توان به سراعت بالا، اجرای آسان، یکپارچگی سقف و اسکلت، قابلیت اجرای هم زمان چند سقف، تنش پایین، یکنواختی ساختار خود سقف، اجرای سیستم‌های تأسیساتی و داکت آسانتر اشاره کرد.

سقف اسکلت فلزی

سقف‌های کامپوزیت معمولاً از فولاد و بتن ساخته می‌شوند و از نبشی برای یکپارچگی آن‌ها استفاده می‌شود. در این نوع سقف‌ها فشار بالایی توسط تیر‌ها و برشگیر بتنی و نیروی کششی توسط بال‌های زیرین تحمل می‌شود. تیر‌های فرعی و دال بتنی و شبکه میلگرد حرارتی و برشگیر از اجزای دیگر سقف‌های کامپوزیت هستند. سقف‌های کامپوزیت می‌تواند از چوب، تخته سنگ یا شینگل آزبستی نیز ساخته شود.

معمولاً برای کیفیت بهتر نسبت به کاربری و محل استفاده شده از ترکیب این مواد استفاده می‌شود که ساختاری یکپارچه و مقاوم‌تر می‌دهد. این نوع ترکیب‌ها معمولاً طول عمر بسیار بالاتری دارند و در مواردی حتی ضمانت ایمنی آن‌ها تا ۵۰ سال است در حالتی که سقف‌های کامپوزیت معمولاً چیزی بین ۲۰ سال تا ۲۵ سال ضمانت ایمنی دریافت می‌کنند. یکی دیگر از مزایای سقف‌های کامپوزیت قیمت مناسب‌تر آن‌ها نسبت به دیگر نوع سقف هاست. برای انتخاب سقف اسکلت فلزی با بهترین قیمت می‌توانید از سقف‌های کامپوزیت استفاده کنید که بسیار به صرفه‌اند. از مزایای سقف‌های کاپوزیت می‌توان وزن کمتر، سرعت ساخت بالا، عدم نیاز به شمع‌بندی، صرفه‌جویی در مصرف بتن، اندازه کمتر تیر‌های سقفی، از بین بردن اثر فولاد زیر سقف، یکپارچه بودن سقف و اسکلت و مقاومت در برابر زمین لرزه و آسیب بالا اشاره کرد.

سقف‌های تیرچه بلوکه دیگر نوع سقف‌های مناسب برای اسکلت فلزی هستند. در این نوع سقف‌ها که از بتنهای ریخته‌گری ساخته شده‌اند، بلوک‌ها در فاصله‌های منظم قرار می‌گیرند و تیر‌ها بین آن‌ها قرار می‌گیرد. این نوع قرار‌گیری باعث ایجاد ارتباط بین تیرچه و بلوک می‌شود. معمولاً این سازه‌ها بر روی دیوار حائل قرار می‌گیرند که باید توسط یک ناظر یا مهندس به درستی و دقیق محاسبه شود تا بتواند حداکثر ایمنی و تحمل وزن را داشته باشد.

امروزه در مواردی از بلوک‌های پلی استایرن به جای بلوک‌های بتنی تو خالی استفاده می‌شود که جدا از عایق صدا بودن می‌توان در کنترل دمای محیط در زمستان و تابستان نقش مهمی داشته باشد. از مزایای تیرچه بلوک می‌توان به عایق مناسب صدا، مقاومت در برابر فشار جانبی، عایق حرارتی، به کارگیری کمتر آرماتور، استفاده کم از بتن، صرفه‌جویی در قالب سقفی و نیروی انسانی و زمان کمتر مورد نیاز برای نصب اشاره کرد. از انوع بلوک استفاده شده در این سقف‌ها می‌توان به بلوک سیمانی، سفالی و پلی استایرن اشاره کرد.

جمع‌بندی

با توجه به موارد اشاره شده شرکت کاوشکام نسبت به کاربری، تعداد طبقات، نقشه ساختمانی، شرایط محیطی و دیگر المان‌های موجود برای بررسی آمادگی همکاری در جهت طراحی، تولید و اجرای هر کدام از این سقف‌ها را با بهترین کیفیت و دقت ممکن دارد. برای انتخاب سقف مناسب جدا از بودجه باید به کاربری ساختمان و پروژه، میزان وزن وارده به ساختمان و تعداد طبقات و ابعاد پروژه را در نظر داشته باشید.

هر کدام از این سقف‌ها مزایا و معایبی دارند که تنها در کاربری و نوع نصب و مقدار نا چیزی در هزینه نسبی متفاوتند. مهندسان کاوشکام با در نظر گرفتن پروژه و محاسبات دقیق بهترین سقف و ایمن‌ترین سقف ممکن را برای پروژه شما تولید و نصب خواهند کرد. در کل اسکلت‌های فلزی به علت مقاومت بالا با هر نوع سقفی که انتخاب شود چون بسیار با دقت و از پیش طراحی شده‌اند ایمنی و طول عمر بسیار بالایی خواهند داشت.

از دیگر سقف‌های موجود در بازار که مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌توان به سقف چوبی، طاق ضربی، وافل، پیش تنیده، یوبوت و کوبیاکس اشاره کرد که در مقالات بعدی مفصل در باره این نوع سقف‌ها می‌توانید مطالعه کنید تا بهترین نوع سقف را برای اسکلت فلزی خود استفاده کنید.